Griljera färdigkokt julskinka, som ofta är saftig och god. Griljerad julskinka gör du enkelt hemma.

För 1 julskinka

Ingredienser

Griljera julskinka

1 julskinka färdigkokt, rimmad
2 dl söt stark senap
2 äggula
0,75 dl ströbröd
1 msk colman's senapspulver
0,25 dl strösocker
1 pkt hela kryddnejlikor eventuellt

Griljerad julskinka – gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°. Torka skinkan ordentligt med papper och lägg den i långpanna.
  2. Blanda senap och äggulor och bred blandningen över skinkan.
  3. Blanda ströbröd, senapspulver och socker och sikta blandningen över skinkan.
  4. Sätt in skinkan i ugnen och griljera den 10–15 minuter.
  5. Garnera gärna också med kryddnejlikor.

Att dricka till julskinkan

Till det småvarma rätterna och julskinkan passar generöst fruktiga rödviner med mustig framtoning.

Côtes-du-Rhône Saint-Esprit 2015, Frankrike, 99 kr.
Generöst, mustigt rödvin med smak som påminner om kryddor, örter och lakrits. Värme i avslutningen.

Tips! Du kan också griljera julskinka med panko: