Gremolatamarinerade räkor på bröd
Örtmarinaden ger en italiensk touch till den klassiska räkmackan.
Ingredienser
- 2 msk pinjenötter
- 50 g philadelphia - light
- 1 msk dill - hackad
- 1 msk gräslök - hackad
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 1 avokado
- 4 vitt bröd - skivor
- 4 grönsalladsblad
- 4 körsbärstomater
- 4 dillkvistar
Gremolataräkor
- 300 g räkor - skalade
- 1 dl rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk dill - hackad
- 2 msk persilja - hackad
- 0,5 citron - rivet skal och saft
- 0,5 lime - pressad saft
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Mixa alla ingredienser till gremolatan, utom räkorna, i mixer eller med mixerstav. Blanda räkorna med gremolatan. Ställ i kylen ca 1 timme.
-
Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.
-
Smaksätt osten med dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.
-
Bred bröden med osten. Lägg på salladsblad, avrunna räkor och avokado. Garnera med halverade tomater, dillkvistar och rostade pinjenötter.