Gremolatamarinerade räkor på bröd

Örtmarinaden ger en italiensk touch till den klassiska räkmackan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 msk pinjenötter
  • 50 g philadelphia - light
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 msk gräslök - hackad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 avokado
  • 4 vitt bröd - skivor
  • 4 grönsalladsblad
  • 4 körsbärstomater
  • 4 dillkvistar

Gremolataräkor

  • 300 g räkor - skalade
  • 1 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 msk persilja - hackad
  • 0,5 citron - rivet skal och saft
  • 0,5 lime - pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till gremolatan, utom räkorna, i mixer eller med mixerstav. Blanda räkorna med gremolatan. Ställ i kylen ca 1 timme.

  2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Smaksätt osten med dill och gräslök. Krydda med salt och peppar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.

  4. Bred bröden med osten. Lägg på salladsblad, avrunna räkor och avokado. Garnera med halverade tomater, dillkvistar och rostade pinjenötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!