Gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini

00000

Recept på gremolatabakad kolja med tomatsås och stekt zucchini. Den milda koljan får smak av gremolata, en italiensk blandning av persilja, citron och vitlök. 

För 4 personer:

Ingredienser

600 g koljafilé
1 knippa persilja
1 citron
1 vitlöksklyfta
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Sås:

4 tomater
1 gul lök liten
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré

Tillbehör:

3 dl kamutvete eller annat gryn eller ris
1 zucchini stor

20 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt. 
  2. Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda persilja, citronskal, vitlök och 2 msk olja. Fördela blandningen på fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Sås: Tärna tomaterna grovt. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt tomater och tomatpuré. Häll över 3/4 dl vatten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt såsen koka utan lock ca 15 min.
  4. Koka kamuten enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär zucchinin i stavar. Stek zucchinin i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
  5. Servera fisken med tomatsås, kamut och zucchini. 

 

Fler recept med: Fisk, Kolja, Köp hem 5, Näringsberäknat