00000

Här uppgraderas tsatsiki på burk med färskrivna morötter.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 morötter
1 rödlök, liten
3 tomater
2 dl tsatsiki, på burk
1 msk olivolja
1 baguette
1 baguette
2 msk myntablad
500 g lammfärs

1. Blanda färsen med salt och peppar och forma den till 12 små burgare.
2. Skala och grovriv morötterna. Skala och skiva löken tunt. Skiva tomaterna. Blanda tsatsikin med morötterna.
3. Stek burgarna i oljan 2–3 min på varje sida.
4. Skär baguetten i 4 bitar och klyv dem. Lägg biffarna i baguettebitarna tillsammans med lök- och tomatskivor och myntablad. Servera med morotstsatsiki.

Ca 510 kcal per portion, 14 g fett, 28 g protein, 65 g kolhydrater