Grekiska lammburgare med morotstsatsiki

Här uppgraderas tsatsiki på burk med färskrivna morötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 morötter
  • 1 rödlök - liten
  • 3 tomater
  • 2 dl tzatziki - på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1 baguette
  • 1 baguette
  • 2 msk myntablad
  • 500 g lammfärs

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt och peppar och forma den till 12 små burgare.

  2. Skala och grovriv morötterna. Skala och skiva löken tunt. Skiva tomaterna. Blanda tsatsikin med morötterna.

  3. Stek burgarna i oljan 2–3 min på varje sida.

  4. Skär baguetten i 4 bitar och klyv dem. Lägg biffarna i baguettebitarna tillsammans med lök- och tomatskivor och myntablad. Servera med morotstsatsiki.

Ca 510 kcal per portion, 14 g fett, 28 g protein, 65 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!