Grekiska färsbollar med fetaostsallad
Ingredienser
- 500 g nötfärs - eller lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta - pressad
- 2 tsk oregano
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 ägg
- 1 dl matlagningsyoghurt
Sallad
- 1 romansalladshuvud
- 100 g fetaost
- 1 dl oliver - svarta
- 0,5 rödlök
- 0,5 krm salt
- 1 msk olivolja
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, vitlök, oregano, peppar, ägg och yoghurt. Forma färsen till 12 bollar. Lägg dem efterhand på en bakpappersklädd plåt.
-
Stek färsbollarna i mitten av ugnen ca 10 min.
-
Gör under tiden sallad: Strimla salladen och lägg på ett fat. Tärna osten och fördela den över salladen med oliver, skivad rödlök, salt och ringla slutligen över olivoljan. Garnera med klyftor av citron eller lime och lägg på de varma bollarna.