Grekiska färsbollar med fetaostsallad

Recept på grekiska färsbollar med fetaostsallad. Extra snabba köttbollar som steks i ugnen drygt 10 min. Med lammfärs blir smaken mer grekisk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs - eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Sallad

  • 1 romansalladshuvud
  • 100 g fetaost
  • 1 dl oliver - svarta
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, vitlök, oregano, peppar, ägg och yoghurt. Forma färsen till 12 bollar. Lägg dem efterhand på en bakpappersklädd plåt.

  2. Stek färsbollarna i mitten av ugnen ca 10 min.

  3. Gör under tiden sallad: Strimla salladen och lägg på ett fat. Tärna osten och fördela den över salladen med oliver, skivad rödlök, salt och ringla slutligen över olivoljan. Garnera med klyftor av citron eller lime och lägg på de varma bollarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!