00000

Recept på grekiska färsbollar med fetaostsallad. Extra snabba köttbollar som steks i ugnen drygt 10 min. Med lammfärs blir smaken mer grekisk.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g nöt- eller lammfärs
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta pressad
2 tsk oregano
2 krm svartpeppar nymald
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt

Sallad:

1 romansalladshuvud
100 g fetaost
1 dl oliver svarta
0,5 rödlök
0,5 krm salt
1 msk olivolja

Grekiska färsbollar med fetaostsallad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda färsen med salt, vitlök, oregano, peppar, ägg och yoghurt. Forma färsen till 12 bollar. Lägg dem efterhand på en bakpappersklädd plåt.
  2. Stek färsbollarna i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Gör under tiden sallad: Strimla salladen och lägg på ett fat. Tärna osten och fördela den över salladen med oliver, skivad rödlök, salt och ringla slutligen över olivoljan. Garnera med klyftor av citron eller lime och lägg på de varma bollarna.