Grekisk wok med yoghurtkyckling

Jodå, japansk sojasås finns också i Grekland! Här ger den extra smak till en grekisk wok.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör

Marinad

  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 0,5 tsk timjan - torkad
  • 0,5 tsk rosmarin - torkad torkad
  • 1 msk socker - muscovado, brun farin eller strösocker
  • 0,5 tsk salt

Wok

  • 3 paprikor - gärna i olika färger
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 rödlök
  • 2 msk rapsolja
  • 12 svarta oliver - gärna kalamata
  • 0,5 dl fetaost - i små bitar
  • 1 msk timjan - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • japansk soja

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg kycklingfiléerna i marinaden och låt marinera i rumstemperatur ca 20 min eller i kylskåp 1–2 timmar.

  2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Stek dem i smör några min på varje sida. Efterstek på svag värme under lock 5–8 min. Använd gärna stektermometer. Filéerna är färdiga när innertemperaturen är 70°. Håll filéerna varma.

  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva morot, palsternacka och lök.

  4. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Börja med att woka morötterna under omrörning, ca 2 min. Tillsätt palsternackan och paprikan och woka ytterligare 2–3 min. Blanda ner lök och woka 1–2 min. Rör ner oliver, ostbitar och timjanblad. Salta och peppra.

  5. Lägg upp grönsaker och kyckling på tallrikar. Servera med soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!