Grekisk sallad med rosépeppar- och hampamarinerad fetaost

00000

Recept på grekisk sallad med rosépeppar- och hampamarinerad fetaost. Hampafrön har lite nötig smak. Du hittar dem i hälsokosthyllan eller bland andra fröer och gryn.

För 4 personer

Ingredienser

500 g tomater gärna olika färger och former
1 gurka
2 dl kalamataoliver
2 rödlökar
1 msk olivolja + 1 msk
1 msk rosépeppar
2 paket fetaost (à 150 g)
2 msk hampafrön
0,5 kruka dill

Dressing:

1 burk cannellinibönor (400 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
0,5 dl vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

20 minuter

Gör så här:

  1. Grovtärna tomaterna. Kärna ur och skiva gurkan. Lägg grönsakerna i en stor bunke och tillsätt oliverna. 
  2. Dressing: Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Lägg i en skål. Skala och riv eller pressa i vitlöken. Vispa ihop olja, vinäger, socker, salt och peppar.  
  3. Skala och skär löken i stora klyftor.  Hetta upp en grillpanna på högsta värme. Blanda löken med 1 msk olja och grilla till fin färg, ca 3 min. Vänd ihop dressingen med grönsakerna och lägg upp på fat.
  4. Mortla rosépepparn. Bryt feta-osten i bitar och lägg i en skål. Strö över rosépeppar och hampafrön och 1 msk olja. Blanda. 
  5. Fördela fetaosten över salladen. Garnera med dill.

 

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt