55555

Matig grekisk sallad med extra proteintillskott från kikärter. Servera med en fullkornsbaguette

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gurka
5 tomater
1 burk kokta kikärter, (400 g)
1 rödlök
200 g fetaost
1 dl kalamataoliver
1 tsk oregano
1 krm nymald svartpeppar
2 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja

Tillbehör

40 g fullkornsbaguette

15 min

Grekisk sallad med kikärter – gör så här:

  1. Skala gurkan. Halvera och skrapa bort kärnorna. Skär i bitar.
  2. Skär tomaterna i grova bitar.  Skölj kikärterna. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg upp grönsaker, lök och kikärter på ett stort fat.
  3. Skär osten i skivor. Lägg den och oliverna på salladen. Strö över oregano. Mal över svartpeppar. Blanda vinäger och olja och häll över. Servera med bröd.
Fler recept med: Övrigt