00000

Recept på grekisk sallad. På tavernan Apekia serveras den grekiska salladen med stekt haloumiost och garneras runt om med hela vindruvsklasar och fullkornskringlor! Klart på bara en kvart!

För 4 person(er)

Ingredienser

1 romansallad huvud
4 tomater gärna kvisttomater
1 gurka
1 rödlök
12 svarta oliver
2 msk persiljeblad
2 msk myntablad
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja

Servering:

250 g haloumiost
1 msk rapsolja

Grekisk sallad – gör så här:

  1. Grovhacka salladen. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i tärningar. Skala och skiva löken i tunna ringar.
  2. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på tomat, gurka, rödlöksringar, oliver och persilje- och myntablad. Salta och peppra. Ringla över vinägern och oljan.
  3. Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor. Servera dem på salladen.