Grekisk sallad

Recept på grekisk sallad. På tavernan Apekia serveras den grekiska salladen med stekt haloumiost och garneras runt om med hela vindruvsklasar och fullkornskringlor! Klart på bara en kvart!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 romansallad - huvud
  • 4 tomater - gärna kvisttomater
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 12 svarta oliver
  • 2 msk persiljeblad
  • 2 msk myntablad
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja

Servering

  • 250 g haloumiost
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Grovhacka salladen. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i tärningar. Skala och skiva löken i tunna ringar.

  2. Fördela salladen på tallrikar. Lägg på tomat, gurka, rödlöksringar, oliver och persilje- och myntablad. Salta och peppra. Ringla över vinägern och oljan.

  3. Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor. Servera dem på salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!