Grekisk lax

00000

Recept på grekisk lax. Lax i ugn med röra av yoghurt, fetaost, spenat och tomat. Servera med bulgur, matvete eller kamut.

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar laxfilé (à 125 g)
10 körsbärstomater
100 g fetaost
2 dl yoghurt grekisk
75 g spenat färsk
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl fullkornsbulgur

10 minuter + 12 minuter i ugn

Grekisk lax – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg laxbitarna på  en plåt. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
  2. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Halvera tomaterna. Smula ner osten i en skål och blanda med yoghurt, spenat och tomater. Krydda med 1 krm peppar.
  3. Fördela spenat- och tomatröran över laxen och servera med bulgur.