Grekisk lammfärsgryta

Här passar fullkornspasta med sin rustika smak allra bäst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 400 g lammfärs - (10 %)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g squash
  • 400 g körsbärstomater - konserverade
  • mater
  • 1 msk rosmarin
  • 75 g fetaost

Tillbehör

  • 300 g fullkornsspagetti

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök, fräs i olivolja.

  2. Blanda ner lammfärsen, salta och peppra och stek tills den får färg.

  3. Skär squashen i bitar. Blanda ner bitarna och häll på tomaterna. Låt sjuda 5 min.

  4. Koka spagettin. Strö över rosmarin och smula över feta- osten vid servering.

Tips: Gör gärna dubbel sats av lammfärsgrytan, den går utmärkt att frysa in.  

 Ca 580 kcal per portion: 26 g fett • 32 g protein • 56 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!