3.53.53.53.53.5

Perfekt för stranden eller att ta med ut på kvällspicknick – kanske med ett glas rosévin?

För 4 personer:

Ingredienser

1 kyckling, grillad
1 romansallad
200 g körsbärstomater
2 salladslökar
2 avokador
1 tsk citron, pressad
150 g fetaost
1 msk mynta
8 svarta oliver

Dressing:

4 msk olivolja
2 msk citron, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, grovmald

Tillbehör:

pitabröd, eller baguette

20 minuter

Grekisk kycklingsallad – gör så här:

  1.  Skär kycklingköttet benfritt och sedan i bitar. Riv salladen, halvera tomaterna och skär salladslöken i småbitar.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar, droppa lite citronsaft på dem så att de inte mörknar. Bryt fetaosten i sockerbitsstora bitar och rulla i mynta.
  3. Dressing: Blanda olja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Blanda samman kyckling och grönsaker i en salladsskål. Droppa över dressingen. Strö över ost och oliver. Servera med rostat pitabröd eller baguette.