00000

Perfekt för stranden eller att ta med ut på kvällspicknick – kanske med ett glas rosévin?

För 4 person(er)

Ingredienser

1 grillad kyckling
1 romansallad
200 g cocktailtomater
2 salladslökar
2 avokado
1 tsk citronsaft, pressad
150 g fetaost
1 msk torkad mynta
8 svarta oliver, eventuellt

Dressing

4 msk olivolja
2 msk citronsaft, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, grovmald

Tillbehör

pitabröd, eller baugette

Grekisk kycklingsallad – gör så här:

  1.  Skär kycklingköttet benfritt och sedan i bitar. Skölj och riv salladen, dela tomaterna och skär salladslöken i småbitar.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar, droppa lite citronsaft på dem så att de inte mörknar. Dela fetaosten i sockerbitsstora bitar och rulla i torkad mynta.
  3. Blanda olivolja, citron, salt och peppar. Blanda samman kyckling och grönsaker i en salladsskål. Droppa över dressingen. Strö över ost och ev oliver. Servera med rostat pitabröd eller baguette.