I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

Bjud på vegetarisk thaimat. Här är en smarrig zucchini med rödkålsallad!

För 4 personer

Ingredienser

Green curry med zucchini

4 små zucchini (ca 400 g)
3 msk sesamolja
3 msk Santa Maria Thai Curry Paste, Green
1 lime saften av limen
3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
1 burk Santa Maria Thai Coconut Milk (400 ml)
2 msk kokosflingor rostade

Rödkålsallad

400 g rödkål strimlad
1 rödlök strimlad
1/2 tsk salt
2 gröna äpplen tunt skivade
1 lime saften av limen
3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
1 burk kidneybönor (410 g)

15 min

Green curry med zucchini och rödkålsallad

1. Dela zucchinin i fyra delar på längden.

2. Stek i sesamolja i cirka 5 minuter. Tillsätt currypaste och fräs cirka 30 sekunder.

3. Häll på limeboch soja. Låt koka in. Tillsätt kokos mjölken och sjud tills zucchinin börjar bli mjuk.

4. Toppa zucchinin med såsen från pannan och rostade kokosflingor. Servera zucchinin med rödkålssallad och ris eller äggnudlar.

 

Rödkålsallad

1. Blanda rödkål, lök och äpple. Salta lätt.

2. Pressa ur limejuicen med händerna.

3. Blanda grön sakerna med övriga ingredienser. Toppa med rostade kokosflingor.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt