00000

Gravlaxrosorna kan förberedas och gratineras strax före servering.

För 10 person(er)

Ingredienser

150-200 g lax i tunna skivor gravad

Fyllning:

100 g rökt lammkött (fårfiol)
200 g färskost
2-3 msk pepparrot finriven

Garnering:

2 msk honung
2 tsk citronskal finrivet
2 msk citron pressad

1. Sätt ugnen på 150°. Tärna lammköttet fint. Blanda kött,  färskost och pepparrot.
2. Dela eventuellt laxskivorna till 20 skivor. Bre ostblandning på skivorna och rulla ihop laxen.
3. Ställ laxrullarna i en ugnssäker form och forma laxen som små rosor.
4. Värm försiktigt i ugnen 7-8 min tills laxen vitnar något.
5. Värm under tiden honungen hastigt i en liten kastrull.
6. Ringla honungen över laxrosorna. Fördela citronskal och citronsaft ovanpå. Servera genast tillsammans med ost och bröd.