Gravad sotad röding med gurka, kavringsmulor och timjancrème

Gravad sotad röding med gurka, kavringsmulor och timjancrème är ett arbetat drinktilltugg. Rödingen kan göras dagen före servering.
Jonas Dahlbom
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 300 g rödingfilé
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk salt
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 2 skivor kavring
  • 2 msk smör
  • 2 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil
  • 1 kruka timjan
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. 1. Dra bort eventuella ben från rödingen. Blanda socker och salt och vänd rödingfilén där i. Låt stå i kylen ca 2 timmar och grava.

  2. Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla gurkan på längden och lägg den i lagen ca 20 min.

  3. Riv eller hyvla kavringen. Stek den krispig i smör.

  4. Blanda majonnäs och gräddfil. Hacka hälften av timjanen, spara knopparna till garnering, och blanda med crèmen. Krydda med peppar.

  5. Skölj rödingen snabbt i kallt vatten. Torka av med hushållspapper. Skär portionsbitar. Sota rödingbitarna med en brännare. Rulla in den i den picklade gurkan. Spritsa på timjancrème och avsluta med kavringsmulor och timjanknoppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!