00000

Köttet bör frysas minst 2 dygn före servering.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 kg putsad oxfilé
1 knippe gräslök, fint skuren

Marinad

0,5 dl salt
0,5 dl strösocker
2 msk pressad citron
2 tsk citronskal, finrivet
0,5 tsk svartpeppar

Nobissås

2 ägg
2 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
2 tsk dijonsenap
4 dl olja (inte olivolja)
1 tsk salt
2 krm peppar, nymald
0,5 dl gräslök, finhackad

Potatissallad

1,5 kg färskpotatis, kokt
1 dl delikatesskapris
25 g dill

Dressing

1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyftor, pressade
2 msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Grillade grönsaker

1 aubergine
2 gula paprikor
2 röda paprikor
1 zucchini
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

1. Blanda ihop marinaden.
2. Lägg i köttet och låt stå i kylskåp 3 dygn. Vänd då och då.
3. Frys in minst 2 dygn före servering. Ta fram köttet och låt det tina 1 timme i rumstemperatur tills det är halvtinat och kan skivas tunt med mycket vass kniv t ex en filékniv. Strö över lite gräslök.

NOBISSÅS
Gör så här:
1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 minuter.
Kyl dem i kallt vatten.
2. Gröp ur äggen och Kör dem i mixer, matberedare eller med mixerstav tillsammans med vinäger vitlöksklyftor och senap.
Tillsätt oljan droppvis från början och sedan i en fin stråle.
3. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gräslöken strax före servering.

POTATISSALLAD
Gör så här:
1. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål tillsammans med kaprisen och dillkvistar.
2. Blanda ihop dressingen och häll över.

GRILLADE GRÖNSAKER
Gör så här:
1. Skär grönsakerna i skivor och pensla med olivolja.
2. Grilla några minuter på varje sida och pressa på vitlök.
Salta och peppra.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt