Gravad lax med ört- och potatissallad

Använd rikligt med gräs- eller salladslök, dill och persilja i potatissalladen. Både nyttigt och gott!
Allt om Mat

Ört- och potatissallad

  • 450 g potatis
  • 1 dl gräslök - eller salladslök, finhackad
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 citron - finstrimlat skal + saft
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kapris

Till servering

  • 200 g gravad lax - i skivor

Gör så här

  1. Borsta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

  2. Blanda ingredienserna till salladen i en skål.

  3. Skala ev och skär potatisen i bitar medan den är varm. Blanda den med övriga ingredienser till salladen.

  4. Lägg laxskivorna på tallrikar, toppa med salladen. Ca 425 kcal, varav 15 g fett, 46 g kolhydrater, 26 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!