Enkelt – laxen är redan färdig. Här får 
den en god potatissallad bredvid sig.

För 4 portioner

Ingredienser

1 kg färskpotatis alt Smått & Gott
1 rödlök
1 burk kronärtskockshjärtan
1 kruka gräslök
1/2 kruka dill
3 msk kapris
200 g gravad lax

Dressing

1 citron, saften
2 tsk strösocker
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

30 min

Recept: Gravad lax med färskpotatissallad

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Lägg lök och kronärtskocka i en bunke, häll över dressingen.
  4. Finhacka gräslök och dill.
  5. Blanda potatis, gräslök, dill, lök, kronärtskocka och kapris i en skål. Servera med laxen.