Gravad lax med dillstuvad potatis

Gravad lax och dillstuvad potatis med supersmart genväg! Potatisgratäng förvandlas till dillstuvad potatis på 5 min.
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 g gravad lax - eller röding
  • 800 g potatisgratäng - färdig
  • 1 kruka dill
  • 250 g morötter - gärna små
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor.

  2. Värm potatisgratängen försiktigt i kastrull, ca 5 min. Repa och finhacka dillen och rör i potatisen.

  3. Skala morötterna och skär i sneda skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Ansa rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin.

  4. Vispa ihop senap, 1/2 tsk socker och 1 msk  vinäger. Tillsätt 1 msk olja och 1 msk vatten under vispning. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Servera laxen med potatis och grönsaker. Ringla över dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!