00000

Gravad lax och dillstuvad potatis med supersmart genväg! Potatisgratäng förvandlas till dillstuvad potatis på 5 min.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g gravad lax, eller röding
800 g potatisgratäng, färdig
1 kruka dill
250 g morötter, gärna små
1 knippa rädisor
0,5 msk dijonsenap
vinäger, olivolja, strösocker, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Gravad lax med dillstuvad potatis – gör så här:

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Värm potatisgratängen försiktigt i kastrull, ca 5 min. Repa och finhacka dillen och rör i potatisen.
  3. Skala morötterna och skär i sneda skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min. Ansa rädisorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin.
  4. Vispa ihop senap, 1/2 tsk socker och 1 msk  vinäger. Tillsätt 1 msk olja och 1 msk vatten under vispning. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Servera laxen med potatis och grönsaker. Ringla över dressing.