3.83.83.83.83.8

Gravad lax med äppelsallad är en okomplicerad rätt. Gravlax, som är mildare än rökt och passar riktigt fint till champagne när den ligger på en skiva smörstekt bröd. Rom ger saltstänkt smak och extra lyxig känsla.

För 4 personer:

Ingredienser

4 skivor gravad lax, tunna (150 g)
2 msk smör
4 skivor levainbröd
1 äpple, syrligt
2 dillkvistar
1 msk honung, flytande
1 tsk citron, pressad
1 tsk senap, grov osötad eller cidervinägersenap
1 dl crème fraiche

Garnering:

4 msk forellrom
dillkvistar, små

15 minuter

Gravad lax med äppelsallad – gör så här:

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek bröden gyllenbruna. Kärna ur och skär äpplet i strimlor. Hacka dillen. Blanda äpplet med dill, honung, citronsaft och senap.
  2. Bred ett lager crème fraiche på bröden och lägg på laxskivor. Fördela äppelsallad och forellrom på laxen. Garnera med dill.
Fler recept med: Fisk, Förrätter, Lax