Gravad lax med äppelsallad

Gravad lax med äppelsallad är en okomplicerad rätt. Gravlax, som är mildare än rökt och passar riktigt fint till champagne när den ligger på en skiva smörstekt bröd. Rom ger saltstänkt smak och extra lyxig känsla.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4 skivor gravad lax - tunna (150 g)
  • 2 msk smör
  • 4 skivor levainbröd
  • 1 äpple - syrligt
  • 2 dillkvistar
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk senap - grov osötad eller cidervinägersenap
  • 1 dl crème fraiche

Garnering

  • 4 msk forellrom
  • dillkvistar - små

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och stek bröden gyllenbruna. Kärna ur och skär äpplet i strimlor. Hacka dillen. Blanda äpplet med dill, honung, citronsaft och senap.

  2. Bred ett lager crème fraiche på bröden och lägg på laxskivor. Fördela äppelsallad och forellrom på laxen. Garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!