Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra

Recept på citrus- och rosépeppargravad hälleflundra. Gravningen passar en fast vitfisk som hälleflundra eller torsk.  

För 12 personer på julbord:

Ingredienser

850 g hälleflundra eller annan vit fiskfilé
2 msk rosépeppar
0,5 msk svartpeppar
1 lime
0,5 citron
4 msk strösocker
2 msk salt
2 msk Cointreau

15 minuter + 2-3 dygn gravning + 2 timmar i frys

Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra – gör så här:

  1. Ansa fiskfilén från eventuella ben och hinnor.
  2. Krossa rosépeppar och svartpeppar i en mortel. Skölj lime och citron noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda pepparn med rivet citrusskal, socker och salt.
  3. Gnid in fisken med blandningen och stänk över Cointreau. Täck med plastfolie och ställ fisken i kylen 2–3 dygn. Vänd den några gånger under tiden.
  4. Frys den gravade fisken ca 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter.
  5. Skär fisken i tunna skivor före servering.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Övrigt