Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra

Recept på citrus- och rosépeppargravad hälleflundra. Gravningen passar en fast vitfisk som hälleflundra eller torsk.
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra
Citrus- och rosépeppargravad hälleflundra Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 850 g hälleflundra - eller annan vit fiskfilé
  • 2 msk rosépeppar
  • 0,5 msk svartpeppar
  • 1 lime
  • 0,5 citron
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 2 msk Cointreau

Gör så här

  1. Ansa fiskfilén från eventuella ben och hinnor.

  2. Krossa rosépeppar och svartpeppar i en mortel. Skölj lime och citron noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda pepparn med rivet citrusskal, socker och salt.

  3. Gnid in fisken med blandningen och stänk över Cointreau. Täck med plastfolie och ställ fisken i kylen 2–3 dygn. Vänd den några gånger under tiden.

  4. Frys den gravade fisken ca 3 dygn för att ta död på eventuella parasiter.

  5. Skär fisken i tunna skivor före servering.

Recept av Henrik Eriksson Falkman

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!