25 min + 1 1/2 timme i kyl
1. Grava laxen på samma sätt som rödingen.
2. Blanda crème fraiche och senap. Krydda med peppar.
3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem på en bit bröd, toppa med senapscrème och garnera med dill.
Laxen gravas på samma sätt som fjällrödingen.
300 g | benfri laxfile med skinn som varit fryst i minst 3 dygn |
1 tsk | hel vitpeppar |
1 tsk | enbär |
2 msk | strösocker |
1 1/2 msk | salt |
1/2 knippa | dill, grovhackad |
1/2 kruka | timjan, grovhackad |
1 1/2 msk | gin |
1 dl | crème fraiche |
1/2 msk | dijonsenap |
1 krm | nymald svartpeppar |
dill |
hårt tunnbröd |
25 min + 1 1/2 timme i kyl
1. Grava laxen på samma sätt som rödingen.
2. Blanda crème fraiche och senap. Krydda med peppar.
3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem på en bit bröd, toppa med senapscrème och garnera med dill.