Gravad bottenvikslax med senapscrème

Laxen gravas på samma sätt som fjällrödingen.
Gravad bottenvikslax med senapscrème
Gravad bottenvikslax med senapscrème Foto: Per Magnus Persson

Lax

  • 300 g laxfilé - benfri med skinn som varit fryst i minst 3 dygn

Gravning

  • 1 tsk vitpeppar - hel
  • 1 tsk enbär
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 msk salt
  • 0,5 knippe dill - grovhackad
  • 0,5 kruka timjan - grovhackad
  • 1,5 msk gin

Senapscrème

  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • hårt tunnbröd

Gör så här

  1. Grava laxen på samma sätt som rödingen.

  2. Blanda crème fraiche och senap. Krydda med peppar.

  3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg dem på en bit bröd, toppa med senapscrème och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!