Gratinerade fikon chèvre chaud

Gratinerat fikon med ost är så gott och enkelt att vi genast tar med oss tipset hem!
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 8 fikon - mogna
  • 8 pancetta - eller permaskinka (skivor)
  • 100 g chévre - (eventuellt utan kant)
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Skär av en skiva av fikonet vid skaftfästet och ställ det med snittytan upp i en ugnssäker form.

  2. Klyv skinkskivorna på längden och svep dem om fikonen. Lägg en skiva chèvre på toppen.

  3. Gratinera högt upp i ugnen 3 min. Droppa över honung och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!