3.33.33.33.33.3

Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung kan varieras med gul- eller rödbetor. Färsk tryffel ger en lyxig känsla till rätten. Den kan bytas ut mot smörstekt blandsvamp.

För 4-6 personer

Ingredienser

500 g polkabetor
200 g chèvreost
50 g valnötter
1 msk flytande honung
1 tsk tryffelolja
ev 1/2 tryffel, (20 g)
1 krm svartpeppar, nymald

40 min + 15 min i ugn

Gratinerade polkabetor med getost och tryffelhonung – gör så här:

  1. Koka polkabetorna mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och spola betorna hastigt under kallt vatten. Gnid av skalet. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär betorna i klyftor, lägg dem i en ugnssäker form. Skär eventuellt bort kanten på osten, smula osten över betorna. Strö över nötterna. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.
  3. Blanda honung och tryffelolja och ringla över. Hyvla eventuellt över tryffel och garnera med peppar.

Fler recept till det vegetariska julbordet:

Fler recept med: Jul, Vegetariskt