15 minuter + 5 minuter i ugn
Gratinerade blåmusslor – gör så här:
- Sätt ugnen på 275°. Skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta bort musslor som är trasiga och som inte stängs när de knackas i köksbänken.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Lägg i musslorna och häll över vinet. Låt musslorna koka kraftigt under lock ca 3 min.
- Riv osten. Blanda hälften av osten med crème fraiche och gräslök. Krydda med salt och peppar.
- Ta upp musslorna på ett ugnssäkert fat och släng bort dem som inte öppnats. Ta bort den tomma skalhalvan. Blanda ner 1/2 dl av musselspadet i crème fraiche-röran. Klicka röran på musslorna och strö över resterande ost.
- Gratinera musslorna högt upp i ugnen tills de fått fin färg, ca 5 min. Servera genast med sallad och bröd.