4.64.64.64.64.6

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke är enkelt men med en lyxig fredagskänsla. Servera gärna med kallrökt lax eller kallskuret.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g ravioli, fylld t ex med karljohanssvamp
1 broccolistånd, (250 g)
2 dl matlagningsgrädde
0,5 svampbuljongtärning, eller grönsaksbuljongtärning
0,5 msk dijonsenap
50 g västerbottensost, lagrad
0,5 burk kronärtskockshjärtan, marinerade (à 290 g)
3 msk ströbröd, gärna panko
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

150 g sallad, blandad

15 minuter + 12 minuter i ugn

Gratinerad ravioli med frasigt kronärtskockstäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär broccolin i små buketter och stammen i skivor.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt broccolin koka med när 1 minut återstår av koktiden. Häll bort vattnet men spara 1 dl.
  3. Koka upp grädden med buljongtärning, senap, 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ravioli, broccoli och sås och lägg upp i en eller flera ugnssäkra formar.
  4. Riv osten. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Blanda ost, kronärtskockor och ströbröd. Strö blandningen över raviolin.
  5. Gratinera mitt i ugnen 12–14 min, tills pastan fått fin färg. Servera med sallad.