4.74.74.74.74.7

Kapris med havssalt ger den rätta sältan. Hittar du inte saltad kapris i butiken kan du använda vanlig kapris + lite extra salt.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g pasta, t ex penne
1 knippe färsk lök, (ca 250 g)
2 squash, (ca 500 g)
6 tomat
4 vitlöksklyfta
0,5 burk kapris med havssalt, (à 100 g)
2 krm svartpeppar, nymald
3 dl lagrad ost, riven, t ex präst (100 g)

15 min + 10 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla löken. Skär squashen i kuber. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
2. Låt grönsakerna puttra några min i en gryta. Tillsätt kapris, salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda ner i grönsaksblandningen.
3. Häll blandningen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.