Gratinerad ratatouillepasta

Recept på gratinerad ratatouillepasta. Kapris med havssalt ger den rätta sältan. Hittar du inte saltad kapris i butiken kan du använda vanlig kapris + lite extra salt.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex penne
  • 1 knippe lök - färsk (ca 250 g)
  • 2 squash - (ca 500 g)
  • 6 tomat
  • 4 vitlöksklyfta
  • 0,5 burk kapris - med havssalt (à 100 g)
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl lagrad ost - riven, t ex präst (100 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla löken. Skär squashen i kuber. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Låt grönsakerna puttra några min i en gryta. Tillsätt kapris, salt och peppar. Låt pastan rinna av och blanda ner i grönsaksblandningen.

  3. Häll blandningen i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!