44444

Italienska smaken i denna gratinerade kyckling kommer från spenat och parmesan. En klar favorit - krämig och god.

För 4 personer

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
450 g fryst bladspenat, tinad
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 msk dijonsenap
1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 msk vitvinsvinäger
2 dl parmesanost, riven
olja, salt, nymald svartpeppar
3 dl basmatiris

10 min + 25 min i ugn

 

Gratinerad parmesankyckling – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Krama ut vätskan ur spenaten. Lägg den i en smord ugnssäker form.
  2. Bryn kycklingfiéerna runt om i 1 msk olja. Krydda med 1  tsk salt och 2  krm peppar. Lägg kyckling­filéerna ovanpå spenaten.
  3. Koka upp grädde, senap, buljongtärning, vitlök, vitvins­vinäger, 1/2  tsk salt och 1  krm ­peppar. Häll såsen över kycklingen och strö över parmesan. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med ris.