00000

Gratinerad kronärtskocksdipp kan göras i förväg och gratineras strax före servering.  

För 8 personer:

Ingredienser

2 burkar kronärtskocksbottnar, (à 400 g)
1 gul lök, stor
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 timjankvistar
2 dl vispgrädde
2 dl parmesanost, + 4 msk
2 tsk flingsalt
3 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

rosmarinbröd, se recept

10 minuter + 10 minuter i ugn

Gratinerad kronärtskocksdipp – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Häll av kronärtskocksbottnarna i en sil.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja med timjan. Häll över grädden och låt koka tills nästan all grädde kokat in i löken.
  3. Mixa kronärtskocksbottnarna med mixerstav tillsammans med lökblandningen. Blanda i 2 dl riven parmesanost. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg röran i en ugnssäker form och strö över 4 msk parmesan.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills dippen fått fin färg. Servera med rosmarinbröd.
Fler recept med: Röror, Vegetariskt