00000

Recept på en gratinerad kräftsmörgås. Den varma mackan gör comeback med en kryddig röra med generöst med kräftor.

För 4 smörgåsar

Ingredienser

2 burkar kräftstjärtar i lake (à 330 g)
0,5 schalottenlök liten
1 vitlöksklyfta
0,5 dl rapsolja
1 msk worcestersås
1 tsk sambal oelek
2 krm salt
2 dl västerbottensost grovriven
2 msk basilika hackad
2 msk röd paprika finhackad
0,5 baguette gärna italiensk
0,5 baguette gärna italiensk
2 msk smör
2 krm vitlökspulver

Gratinerad kräftsmörgås

  1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda lök, olja, worcestersås, sambal oelek och salt. Vänd i kräftstjärtarna och låt marinera i kylskåpet ca 2 timmar.
  2. Blanda osten med basilika och paprika.
  3. Skär baguetten i 4 bitar. Bred dem med smör och pudra över vitlökspulvret.
  4. Skeda på de marinerade avrunna kräftstjärtarna. Toppa med ostblandning. Hit kan förberedas.
  5. Inför servering: Sätt ugnen på 225°. Gratinera smörgåsarna mitt i ugnen på bakpappersklädd plåt ca 10 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Fler recept med: Mackor, Övrigt, Skaldjur