00000

Gratinerad krabbsufflé är en fluffig och härlig sufflé som gärna kan förberedas dagen innan. Då är det bara att ta fram suffléerna och gratinera före servering.

För 8 personer:

Ingredienser

200 g krabbkött, vitt
50 g parmesanost
50 + 75 g smör
1 dl vetemjöl
3,5 dl mjölk
4 ägg, + 1 äggvita
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Gratinering:

150 g parmesanost

30 minuter + tid att kallna + 45 minuter i ugn

Gratinerad krabbsufflé – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Ställ en form med vatten i ugnen. Låt krabban rinna av ordentligt. Riv osten.
  2. Smält 50 g smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken, lite i taget. Låt stuvningen koka ca 5 min. Dela äggen. Rör ner äggulor och ost i stuvningen, spara vitorna. Krydda med salt och peppar. Blanda i krabban.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i stuvningen. Vänd sedan ner resterande äggvitor. Fördela smeten i 8 smorda och mjölade ugnssäkra formar, à 2 dl. Ställ formarna i vattenbad i ugnen och tillaga 35–40 min tills suffléerna fått fin färg. Ta ut och låt kallna.
  4. Sätt ugnen på 200°. Stjälp upp suffléerna. Lägg dem i ugnssäkra skålar smorda med 75 g smör. Riv osten och strö den över.
  5. Gratinera mitt i ugnen tills suffléerna är fluffiga och har gyllene färg, ca 10 min.

 

 

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Skaldjur