44444

Gratinerad hummer är festlig nyårsmat. Välj en mellanlagrad parmesanost. En långlagrad ost smälter inte ner lika bra, och dessutom blir rätten saltare.

För 8 personer:

Ingredienser

4 humrar
200 g smör, rumsvarmt
1,5 dl bladpersilja, finhackad
2 msk timjan, finhackad
50 g parmesanost, finriven
3 vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt

Tillbehör:

2 citroner, i klyftor

20 minuter

Gratinerad hummer – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Mosa ihop smör, persilja, timjan och parmesan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ner den i smöret.
  2. Halvera humrarna. Ta bort den lilla magsäcken som sitter närmast huvudet. Ta även bort den mörka tarmen. Lägg hummerhalvorna med snittsidan uppåt på en plåt. Bred på smöret och strö över flingsalt.
  3. Gratinera hummern i övre delen av ugnen ca 5 min. Servera genast med citronklyftor
Fler recept med: Fisk, Gourmet och lyx, Nyårsmeny, Skaldjur