Gratinerad gnocchi med grönkål och skinka
Allt-i-ett-matlagning när den är som bäst: pasta, gratinerad ost och nyttig kål. Använd gärna rester av skinka, kål och lök. Sallad är gott till.
Ingredienser
- 500 g gnocchi - färsk
- 1 gul lök - röd- eller purjolök
- 1 msk vitvinsvinäger
- 200 g grönkål - hackad
- 200 g skinka - kokt eller rökt
- 1 förp ostsås - (ca 4 dl)
- 150 g ost - riven, gärna cheddarost
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken och lägg den i en smord ugnssäker form. Häll på vinägern. Lägg på kålen. Ställ in i ugnen tills löken är genomskinlig och kålen fått lite färg. Skiva eller strimla skinkan.
-
Blanda ner gnocchin. Häll över såsen och täck med riven ost. Mal över 1 krm peppar.
-
Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått fin färg.