Gratinerad falukorv med grönsaksfräs och krämig pasta

55555

Fräscha upp falukorven! Gratinerad falukorv med krämig pasta är enkel och god vardagsmat. Klar på bara 30 minuter.

För 4 personer

Ingredienser

550 g falukorv
500 g broccolibuketter, stjälken skivad
1 rödlök, finstrimlad
400 g körsbärstomater, gärna på kvist
250 g pasta, gärna penne
1 dl smaksatt crème fraiche, parmesan och vitlök
40 g lagrad ost, riven
olja
salt
svartpeppar, nymald

15 min + 15 min i ugn

Gratinerad falukorv med pasta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skåra falukorven och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Fräs broccoli och lök i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg grönsaker och tomater på plåten bredvid korven.
  3. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Koka pastan i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet men spara ca 1 dl. Rör ner crème fraichen och späd ev med kokvattnet till krämig konsistens. Servera med korv och grönsaksfräs.

Kökstipsen!
– Välj falukorv med hög kötthalt, den smakar så mycket godare.
– Blanda gärna färsk basilika i pastan