Gräslökspanerad kolja med pepparrotsmos

Vardagslyx med gräslökspanerad kolja med pepparrotssmos. Styrkan på pepparroten varierar, ibland är den ganska mesig och ibland riktigt stark. Smaka dig fram så att du får ett lagom smakstarkt mos.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g koljafilé
  • 1 kruka gräslök
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Mos

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g pepparrot - –50 g

Tillbehör

  • 150 g sockerärter
  • 100 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Mos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Hacka gräslöken. Blanda hälften av gräslöken med ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp äggen med 1 msk vatten. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet.

  3. Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp tillsammans med 25 g smör. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 1/2 tsk salt. Skala och riv pepparroten och blanda ner i moset.

  4. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.

  5. Stek fisken i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Bryn 2 msk smör i stekpannan och häll över fisken.

  6. Servera fisken med mos, sockerärter och sallad och strö över den sparade gräslöken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!