4.84.84.84.84.8

Vardagslyx med gräslökspanerad kolja med pepparrotssmos. Styrkan på pepparroten varierar, ibland är den ganska mesig och ibland riktigt stark. Smaka dig fram så att du får ett lagom smakstarkt mos.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g koljafilé
1 kruka gräslök
1,5 dl ströbröd
1 ägg
smör, salt, nymald svartpeppar

Mos:

800 g potatis
2 dl mjölk
25 g pepparrot, –50 g

Tillbehör:

150 g sockerärter
100 g sallad, blandad

30 minuter

Panerad kolja med pepparrotsmos – gör så här:

  1. Mos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Hacka gräslöken. Blanda hälften av gräslöken med ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp äggen med 1 msk vatten. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet.
  3. Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp tillsammans med 25 g smör. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 1/2 tsk salt. Skala och riv pepparroten och blanda ner i moset.
  4. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
  5. Stek fisken i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Bryn 2 msk smör i stekpannan och häll över fisken.
  6. Servera fisken med mos, sockerärter och sallad och strö över den sparade gräslöken.

pren