30 minuter
Panerad kolja med pepparrotsmos – gör så här:
- Mos: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
- Hacka gräslöken. Blanda hälften av gräslöken med ströbröd, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Vispa upp äggen med 1 msk vatten. Vänd fisken först i ägget och sedan i ströbrödet.
- Häll av vattnet från potatisen och mosa den med elvisp tillsammans med 25 g smör. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Krydda med 1 1/2 tsk salt. Skala och riv pepparroten och blanda ner i moset.
- Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
- Stek fisken i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Bryn 2 msk smör i stekpannan och häll över fisken.
- Servera fisken med mos, sockerärter och sallad och strö över den sparade gräslöken.