Granité på mango, hallon och litchi

Mango-, litchi- och hallongranité är en busenkel dessert att göra eftersom du inte behöver någon glassmaskin.
Sophie Berlin
Foto: Charlie Drevstam

Mangogranité

  • 2 mango
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt

Litchigranité

  • 1 burk litchi - (230 g)
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt

Hallongranité

  • 1 pkt hallon - frysta (300 g)
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitt vin - torrt

Gör så här

  1. Mangogranité: Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa mangoköttet med mixerstav. Koka upp socker och vatten och låt svalna.

  2. Blanda mangopuré och sockerlag. Häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  3. Litchigranité: Häll av litchifrukterna och mixa dem med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Tillsätt limesaften.

  4. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda med litchipurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  5. Hallongranité: Mixa hallonen med mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Koka upp vatten och socker och låt svalna. Blanda med hallonpurén och häll upp i en låg form, ca 20 x 20 cm.

  6. Låt alla puréer stå ca 1 timme i frysen. Repa därefter på ytan med en gaffel. Upprepa en gång i timmen 3–4 timmar, tills granitéerna är helt frysta och isiga.

  7. Varva granitéerna i genomskinliga förfrysta glas. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!