Granatäpplemarmelad

Granatäpplemarmelad är enkel att göra. Lagrade ostar som t ex grevé, cheddar och appenzeller passar bra till. Marmeladen är också god på rostat bröd till frukost.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 granatäpplen
  • 3 äpplen - (350 g)
  • 3 dl syltsocker
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 krm vaniljpulver - äkta

Gör så här

  1. Kärna ur granatäpplena över en skål. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg granatäppelkärnor, äpple, citronsaft och syltsocker i en gryta och koka ca 10 min.

  2. Passera moset över en skål. Rör ner vaniljpulver. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt och mörkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!