Granatäppelpunch med apelsinklyftor

Förbered apelsinklyftor och ­förvara dem tillsammans med ­granatäppelkärnor i frysen, likaså vodkan. Det är viktigt att allt är ­riktigt kallt vid servering!
Sophie Berlin
Petra Lindstrand
Granatäppelpunch med apelsinklyftor
Granatäppelpunch med apelsinklyftor Foto: Joel Wåreus

Granatäppelpunch med apelsinklyftor

  • 4 - 5 apelsiner - mindre, gärna ekologiska
  • 0,5 granatäpple - + 0,5
  • 6 dl granatäppeljuice
  • 24 cl vodka
  • 4 msk citron - pressad
  • 5 dl bitter lemon
  • is - krossad

Gör så här

  1. Halvera 4 apelsiner längs med. Skär bort de vita hinnorna och de yttersta kanterna. Skär apelsinerna i klyftor. Peta ut kärnorna ur 1/2 granatäpple. Lägg apelsin­klyftor och granatäppelkärnor på en bricka. Ställ i frysen 1 dag före ser­vering.

  2. Pressa saften ur 5 apelsiner och mät till 4 dl. Sila. Pressa saften ur 1/2 granatäpple. Blanda apelsinsaft, granat­äppeljuice, granatäppelsaft, vodka och citronsaft.

  3. Blanda citrusblandningen med bitter lemon, is, apelsinklyftor och granatäppelkärnor. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!