Granatäppelmartini med apelsin och kardemumma

Recept på granatäppelmartini med apelsin och kardemumma. Drink med höstiga smaker som skakas med is innan den hälls upp.
Petra Lindstrand
Recept på granatäppelmartini med apelsin och kardemumma
Recept på granatäppelmartini med apelsin och kardemumma Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 4 cl gin
  • 2 cl kardemummalag
  • 2 cl citron - pressad
  • 1 msk granatäppelkärnor
  • 4 cl tonic water
  • is

Kardemummalag

  • 1 apelsin
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk kardemummakärnor

Gör så här

  1. Kardemummalag: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skär av det yttersta skalet av apelsinen med en potatisskalare (skär bort det vita) och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och kardemummakärnor. Koka till lätt simmig konsistens, ca 3 min. Låt kallna.

  2. Fyll en shaker med is. Tillsätt gin, kardemummalag och citronsaft. Lägg lite granatäppelkärnor i botten på ett martiniglas. Sila upp i glasen och toppa med tonic water. Servera med flatbreads.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!