Granatäppel- och plommonsylt  

Granatäppel- och plommonsylt blir härligt rödlila och får en syrlig smak. Passar fint på gröten eller på rostat bröd. Hållbar en månad i kylen.  
Alexandra Vikström
Emmy Lundström
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 250 g plommon
  • 2 granatäpplen
  • 1 dl syltsocker
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - rivet

Gör så här

  1. Kärna ur och skiva plommonen. Skär granatäpplena i fyra bitar vardera och ta ut kärnorna.

  2. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka sedan 20–30 min.

  3. Häll upp sylten på väl rengjord burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!