Granatäppel- och mascarponeglass

00000

Recept på granatäppel- och mascarponeglass. Snabblagad festglass med vacker färg.

För 5 dl:

Ingredienser

3 ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl grenadine
1 dl granatäppelsaft + 1 dl ­­(se recept)
1 dl vispgrädde
1 dl mascarponeost
0,5 tsk vaniljsocker

Garnering:

granatäppelkärnor ev

20 minuter + tid i glassmaskinen

Granatäppel- och mascarponeglass – gör så här:

  1. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt grenadine och 1 dl granatäppelsaft. Värm blandningen över vattenbad tills den tjocknar något. Låt kallna.
  2. 2. Blanda ner 1 dl granatäppelsaft i smeten och tillsätt grädde, mascarpone och vaniljsocker.
  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) eller i en skål i frysen, rör då om några gånger medan smeten fryser. Garnera even­tuellt med granatäppelkärnor.