Granatäppel- och mascarponeglass

Recept på granatäppel- och mascarponeglass. Snabblagad festglass med vacker färg.
Elisabeth Johansson
Recept på granatäppel- och mascarponeglass.
Recept på granatäppel- och mascarponeglass. Foto: Jonny Lind

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl grenadine
  • 1 dl granatäppelsaft - + 1 dl ­­(se recept)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarponeost
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Garnering

  • granatäppelkärnor - ev

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt grenadine och 1 dl granatäppelsaft. Värm blandningen över vattenbad tills den tjocknar något. Låt kallna.

  2. 2. Blanda ner 1 dl granatäppelsaft i smeten och tillsätt grädde, mascarpone och vaniljsocker.

  3. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) eller i en skål i frysen, rör då om några gånger medan smeten fryser. Garnera even­tuellt med granatäppelkärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!