Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Len gröt på grahamsgryn med både fibrer och vitaminer. Toppa med päron och knapriga nötter.

För 2 personer:

Ingredienser

2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
1 tsk kardemumma finstött
2 krm salt
1 dl grahamsgryn

Karamelliserade päron:

2 päron gärna conference
1 msk smör
0,5 dl farinsocker eller mörkt muscovadosocker
1,5 msk citron pressad

Tillbehör:

0,5 dl pistaschnötter
mjölk, gärna nötmjölk eller sojamjölk

25 minuter

Recept: Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

  1. Karamelliserade päron: Skär päronet i tunna skivor tvärs över och pilla bort kärnorna. Smält smör, socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och stek 2–3 min, tills de mjuknat lite. Låt svalna.
  2. Koka upp mjölk, vatten, kardemumma och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme ca 5 min, rör om då och då.
  3. Hacka pistaschnötterna. Servera gröten toppad med päron, pistaschnötter och mjölk.

Fler recept med: Brunch, Frukost, Övrigt