Grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter

Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Len gröt på grahamsgryn med både fibrer och vitaminer. Toppa med päron och knapriga nötter.
Anna Wendt
Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter.
Recept på grahamsgrynsgröt med karamelliserade päron och pistaschnötter. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk kardemumma - finstött
  • 2 krm salt
  • 1 dl grahamsgryn

Karamelliserade päron

  • 2 päron - gärna conference
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl farinsocker - eller mörkt muscovadosocker
  • 1,5 msk citron - pressad

Tillbehör

  • 0,5 dl pistaschnötter
  • mjölk - gärna nötmjölk eller sojamjölk

Gör så här

  1. Karamelliserade päron: Skär päronet i tunna skivor tvärs över och pilla bort kärnorna. Smält smör, socker och citronsaft i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och stek 2–3 min, tills de mjuknat lite. Låt svalna.

  2. Koka upp mjölk, vatten, kardemumma och salt i en kastrull. Vispa ner grynen och låt gröten koka upp. Koka på svag värme ca 5 min, rör om då och då.

  3. Hacka pistaschnötterna. Servera gröten toppad med päron, pistaschnötter och mjölk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!