3.73.73.73.73.7

Grahamsbröd är lättbakade portionsbröd med god smak och mycket fibrer.

För 12 bröd

Ingredienser

25 g jäst
3 dl vatten, ljummet, 37°
1 msk rapsolja
3 dl grahamsmjöl, (180 g)
2,5 dl vetemjöl special
1 tsk fänkålsfrön, stötta
1 msk honung
1 tsk salt

15 minuter + 1 timmes jäsning + 12 minuter i ugn

Grahamsbröd – gör så här:

  1. Smula ner jästen i vattnet. Rör tills den lösts upp. Tillsätt olja och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt ev resterande mjöl och arbeta degen ca 5 min.
  2. Blanda ner fänkål, honung och salt. Fortsätt arbeta degen 2–3 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp ­degen på mjölad arbetsbänk. Dela i tolv jämnstora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Grädda mitt i ugnen 12–14 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Matbröd