3.63.63.63.63.6

Gräddstuvad grönkål är en klassiker på julbordet. Apelsin är en utmärkt smaksättare till grönkålen.

För 10 person(er)

Ingredienser

500 g grönkål, eller savojkål
1 apelsin
1 msk smör
2 dl vispgrädde
0,5 tsk salt

Gräddstuvad grönkål – gör så här:

  1. Ansa och strimla kålen. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Fräs kålen i smör så att den blir lite glansig.
  2. Tillsätt grädde och apelsinskal. Krydda med salt.
  3. Låt kålen sjuda under lock på svag värme ca 45 min.
Fakta
Kål är en klassiker på julbordet. Röd- och grönkål serveras mer allmänt i landet medan brunkål traditionellt lagas i södra Sverige. Grönkålen, som också kallas bladkål, har odlats I Sverige i minst 2000 år och är den kålsort som mest liknar ursprungsformen av kål.

 

SE ÄVEN: Godaste recepten med grönkål

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Vegetariskt