Gräddstuvad brysselkål

Kålens milda och fina smaker passar bra till de kryddiga spjällen och köttbullarna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka brysselkålen i 1 tsk salt per liter vatten 8-10 min tills den är mjuk. Låt kålen rinna av i durkslag.

  2. Vispa samman grädde, mjölk och mjöl i en liten kastrull. Sjud under vispning 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg brysselkålen i kastrullen och värm försiktigt före servering. Späd ev med 1 msk mjölk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!