Gräddsås

Gräddsåsen i detta recept smaksätts med svartvinbärsgelé. Så gott!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot - liten
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och morot.

  2. Lägg lök, morot, lagerblad och pepparkorn i en kastrull. Häll på vattnet och tillsätt fonden. Låt koka utan lock tills cirka hälften återstår.

  3. Häll i grädden och låt koka ca 5 min. Sila såsen.

  4. Rör i gelé och majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt såsen koka upp och krydda med salt.

  5. Serveringsförslag: Köttbullar, potatismos, gräddsås och gurka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!