Gräddris med honungsrostade nötter och apelsinsallad

Om du gillar ris à la Malta kommer du att älska denna lyxiga variant!

15 min

1. Nötter: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet svartnar. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet. Lägg tillbaka nötterna i stekpannan och ringla över honungen. Rosta under omrörning tills nötterna fått fin färg och är glansiga. Låt nötterna kallna på bakplåtspapper.

2. Sallad: Koka upp vatten, socker och stjärnanis så att sockret löses upp. Låt kallna. Skala apelsinerna med kniv och skär i hinnfria klyftor. Lägg klyftorna i lagen ca 30 min.

3. Vispa grädden och blanda med yoghurt och vaniljsocker. Vänd ner i gröten.

4. Fördela gräddriset i glas och toppa med nötter och apelsin-sallad.

Tips: Apelsinsalladen kan göras dagen före och håller ett par dagar i kylskåp

Recept från