30 minuter + 30 minuter i ugn
Gräddkokt kålrabbi med stekt majskyckling och råmarinerad fänkål– gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda med 2 msk olja och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är genommjuk och har fin rostad färg.
- Krydda kycklingbrösten med 1 tsk salt och peppar. Bryn kycklingen i 2 msk olja ca 3 min på varje sida, så att den får fin färg.
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga bredvid potatisen i ugnen till 68° innertemperatur.
- Kålrabbi: Skala kålrabbin och skär bort 1 cm nederst. Skär den i 1 cm stora tärningar. Koka upp grädden och låt den koka 2–3 min, tills ca 1 dl återstår. Tillsätt kålrabbin och låt koka ca 3 min. Tillsätt persiljan och krydda med salt.
- Fänkål: Ansa och halvera fänkålen på längden. Skär bort roten och hyvla den tunt, gärna med mandolin. Blanda fänkålen med citronsaft och olja. Krydda med salt.
- Servera kycklingen med gräddkokt kålrabbi, potatis och råmarinerad fänkål.