Gräddkokt grönkål

Recept på gräddkokt grönkål. En variation på grönkål som går snabbt att laga. God till skinkan och olika sorters lax.

Ingredienser

  • 400 g grönkål
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ost - riven lagrad, gärna västerbottensost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Repa grönkålen och riv den i bitar. Koka upp en stor gryta med lättsaltat vatten.

  2. Lägg ner grönkålen och koka den ca 2 min. Häll av vattnet och skölj kålen i kallt vatten (då behålls den gröna färgen).

  3. Lägg tillbaka kålen i kastrullen och strö på majsstärkelsen. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!