Smarrig soppa med långsamma kolhydrater. Receptet kommer från GI Viktkoll.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé
1 l fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 dl purjolök finhackad
2 dl broccolibuketter färska
2 dl svarta linser gärna
2 msk olivolja
1,5 tsk curry
1,5 tsk torkad oregano
salt och malen peppar
färsk hackad bladpersilja

Till servering:

4 fullkornsbröd i skivor
2 avokado
1 msk pressad citonsaft

Laxsoppa – gör så här:

  1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken
  2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut.
  3. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
  4. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
  5. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering.
  6. Bjud fullkornsbröd och avokadomos till.

 

 

Här hittar du fler goda GI-recept på middagar som är både smala och mättande.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Soppa